Uvjeti poslovanja u salonima

OPĆI UVJETI PRODAVATELJA, PRIMA COMMERCE D.O.O., Slavonska cesta 6, Bjelovar (dalje: Opći uvjeti):

1. Ako kupac prihvaća ponudu, dužan je uplatiti avans u iznosu ne manjem od 30% ukupne vrijednosti ponude za što mu se izdaje avansni račun.
2. Kod plaćanja računa avans se uračunava u iznos.
3. U slučaju odustajanja od kupnje artikala naručenih po mjerama kao što su: kuhinje po mjeri, ugradbeni ormari, nestandardni artikli i sl., a prije preuzimanja od strane kupca, prodavatelj zadržava pravo zadovoljiti se primljenim avansom u iznosu 30% od ukupne vrijednosti ponude ili računa na ime štete.
4. Način kontakta između kupca i prodavatelja do realizacije prodaje navode se na ponudi kao brojevi telefona, mobitela, e-mail adrese
5. Krajnji dogovoreni datum isporuke do kupca ili kod osobnog preuzimanja sa skladišta salona spremnost robe za isporuku kupcu, naznačen je na avansnoj fakturi/računu.
6. Po obavijesti o spremnosti robe za isporuku, kupac je dužan najduže u roku 5 radnih dana podmiriti preostali dio vrijednosti robe i usluge i omogućiti dostavu ili kod osobnog preuzimanja preuzeti robu u narednih 10 dana.
7. U slučaju spora kupac i prodavatelj će pokušati spor riješiti mirnim putem, ako to nije moguće spor će se rješavati uz stvarnu nadležnost sud na području sklapanja ponude.
8. Povrat kupljene stvari nakon preuzimanja od strane kupca moguće je ako stvar ima opravdanu reklamaciju ili materijalni nedostatak.
9. Za sve ostale aktivnosti vezane uz prodaju i kupnju primjenjuju se važeći propisi u RH.

NAČINI PLAĆANJA
1. Gotovina
2. Bezgotovinska plaćanja

Jednokratna plaćanja
- sve kreditne i debitne kartice domaćih banaka i kartičnih kuća te onih stranih banka i kartičnih kuća čija je autorizacija prihvaćena na POS terminalu
Plaćanja na rate
AMERICAN EXPRESS, DINERS
- 2-12 rata BESKAMATNO za kupca 
- 13-24 rate beskamatno za kupca za kupnje veće od 15.000,00 kn (ova mogućnost nije trajnog karaktera i o njoj informaciju potražite na blagajni)
MAESTRO, VISA, MASTERCARD
- 2-12 rata BESKAMATNO za kupca
(provjerite na blagajni podržava li Vaša kartica ovaj način plaćanja)
Potrošački krediti
Za korištenje ove mogućnosti plaćanja kupac je dužan potpisati Ugovor o potrošačkom kreditu i sve njegove priloge koje traže kreditori.
AMERICAN EXPRESS
13-60 rata (kamata na teret kupca)
DINERS
13-60 rata (kamata na teret kupca)
MASTERCARD
2-36 rata (kamata na teret kupca)
VISA
13-24 rate (kamata na teret kupca) - samo u salonima u kojima je instaliran POS terminal Splitske banke
Popusti naznačeni na karticama artikala kao gotovinski popust primjenjuju se na sve gore navedene načine plaćanja.
Različite vrste popusta se ne zbrajaju.
Svi kupci koji se identificiraju kao korisnici paketa "Jedan za sve" i "Dom po mom" Zagrebačke banke ostvaruju dodatnih 2% popusta  bez obzira na način plaćanja s tim da se ova mogućnost  ne odnosi na akcijske cijene. Svim vlasnicima stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS), Prima daruje dodatnih 5% na cjelokupni iznos kupnje od 20.000 kn i više!